Image
Majhne očke, drobni prstki, kakšen lasek sem ter tja, mamica me k sebi stiska, saj največji sonček sem sveta.
Kot biser sreče v trebuščku je spalo, zdaj končno prišlo je na svet to detece malo. Sreče in zdravja mu srčno želimo, z očkom in mamico se iskreno veselimo.
Čestitke ob najlepšem dogodku, ki ga pozna življenje! Naj detece bo zdravo, mirno, zadovoljno, srečno, nič jokavo. Pa da bi pogosto v družini se crkljali in ljubezni nitk mnogo medsebojnih stkali.
Gleda vaju par lepih oči, boža vaju par nežnih rok, veselita se, saj je rojstvo otroka ena najlepših stvari, ki jo v življenju človek doživi.
Jaz sem jaz odkar živim, čutim, mislim, jem in spim. Jaz imam svoje srce, mamo, očka in ime. Jaz ne bom nikoli ti. Vsakdo je to, kar se rodi. (Zvezdana Majhen)
Danes je poseben dan! Dan, ko sta prejela najlepše darilo življenja. Dan prihoda vajinega novega družinskega člana, dan, ko sta postala mamica in očka. Nepozabni dan, katerega se bosta spominjala celo življenje.
Novorojenček. Čist kristal. Lesketajoč se in iskriv. Brušen kot še nihče pred teboj. Loviš svetlobo vseh lepih reči, jo spreminjaš v mavrico in odsevaš nazaj v svet. (Pam Brown)
Prišel je dan, ki sta ga dolgo čakala. Dan, ki vama bo za vedno spremenil življenje. Dan, ki je največje darilo vajinega življenja. Uživajta trenutke sreče, radosti in veselja.
Rojstvo je čudež, je pesem, je življenje. Iskrene čestitke!
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje. (Tone Pavček)
Nežne ročice, prstkov deset, našobljene ustnice, jasen pogled – to za mamico in očka ves je svet. Iskrene čestitke!
Z današnjim dnem se je za vedno spremenilo vajino življenje. Vajin sonček vama je podaril piko na i. Postali ste družina. Iskrene čestitke! (Dobra vila Maja)
Nihče ne more vedeti, kaj pomeni življenje, kaj pomeni svet, kaj pomeni kar koli, dokler ne dobi otroka in ga vzljubi. Takrat se spremeni vse vesolje in nič ne bo nikoli več tako, kot je bilo. (Lafcadio Hearn)
Nekoč sta bila ljubimca, prijatelja, sopotnika… Zdaj sta vtkana v družino, neločljiva… Postala sta mama in oče, čestitamo obema!
Ko za temnimi gorami sončece zaide, k tvoji beli postelji veverička pride, pa ti čisto na uho tiho zašepeče: Drago malo bitjece, mnogo, mnogo sreče. (Svetlana Makarovič)
Otročiček nam vrne svet, ki smo ga izgubili - svet čudes. Lepoto cveta. Lesket plamena. Metulja. List. Ptico. Ustvarjeno na novo. Čudovito. Vidimo jih skozi oči nedolžnosti. In... otroško veselje postane naše. (Pam Brown)
Ustvarila sta najlepši čudež življenja. Ustvarita mu tudi čarobne pogoje, naučita ga, da se ceni, spoštuje in ima rad. S tem sta ga naučila vse, kar potrebuje za popotnico skozi življenje.
Za mamina ušesa najlepši je zvok, ko prvič po rojstvu zajoka otrok. Zares veselim se še jaz skupaj z vama, saj vem, da hčerki/sinu najboljša boš mama.
Najmanjše nogice bodo pustile največje sledi v vajinih srcih. Iskrene čestitke!
Na svetu si, da sam si sonce. In da s sveta odganjaš sence. (Tone Pavček) Dobrodošel na svet, mali sonček!
Naj vama jok, pokakana ritka in noči brez spanca dobro de, sreča in veselje odtehtata vse. Iskrene čestitke ob rojstvu!
Bela štorklja je razprla krila, košaro upov, sanj pred vaju odložila in (ime novorojenčka) vanjo položila. Vsi se z vami veselimo, najlepše želje vam želimo!
Danes sta dobila najlepše darilo, ko na svet je privekalo detece milo. Naj obdaja ga zdravje in ljubezen, naj novo življenje bo kot pesem. Pesem, ki se rima na mama in sreča, ki se smeje le vama.
Ko se majhno dete rodi, življenje smisel dobi. Začenja se novo življenje. Iskrene čestitke ob rojstvu vajine/ga malega princa/princeske!
Iskrene čestitke ob rojstvu! Nova starševska vloga vama je dana kot darilo vajini čudoviti ljubezni. Naj vama novo življenje prinese še več veselja, radosti in medsebojne ljubezni.
Naj zavetje bo toplo, ko spušča se mrak, naj cesta bo ravna in korak tvoj lahak. Naj te spremlja ljubezen na konec sveta in sreča te najde tam, kjer boš doma! Dobrodošel/la med nami, (ime novorojenčka)!
Le kateri občutek je bolj prijeten, kakor otrokova roka v tvoji? Tako majcena, mehka in topla, kakor mlada muca, ki se zvije v varno zavetje tvojega naročja. (Marjorie Holmes)
Noben poljub, ki ga daš otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo postal. (Pam Brown)
Stopite narahlo kakor v copatih naravnost pri glavnih vratih v ta lepi dan, kot bi šli v pesem. Svet naokrog je vabljiv in vonljiv, čudno resen in nemalo slovesen: nekdo se je pravkar rodil. In to je najlepša pesem. Stopite narahlo in pustite k nebesom odprta vrata. Naj skoznje lije botrinja bogata - novorojenčeva pesem. (Tone Pavček)
VERZI OB ROJSTVU PUNČKE
Prišla je prava lunca in rodila se je punca. Ker na puncah svet stoji, veseli smo je prav vsi!
Včeraj štorklja je razprla krila, saj je (ime mamice) hčerkico dobila. Naj bo (ime deklice) vedno srečna, zdrava in vesela, ko vaju z očkom bo objela.
Mamica zala in hčerkica mala, najhujše je mimo.. Vso srečo želimo pri oblačenju male ritke, očku pa iskrene čestitke!
Rodila se je mala princeska, zdaj sreča je popolna. Naj bo kot mamica nežnega srca in kot očka podjetnega duha, da bo zdrava, razigrana in vesela vse dni, staršema pa čim manj skrbi in neprespanih noči.
Minilo je mesecev devet, zdaj prišla je na svet, drobna, nežna deklica, največja sreča vajina.
Dolgih 9 mesecev sta jo čutila, se z njo pogovarjala in jo nestrpno čakala. Naj vama mala princeska pričara veliko čarobnih dni. (Dobra vila Maja)
Rodila se je deklica zala, vidva starša sta postala, imejta jo rada vsak dan, saj čudoviti zaklad vama je poslan.
Mamica in očka nestrpno sta čakala, da rodila se je punčka mala. Na svet si prijokala in pozornost dočakala. Draga (ime), bodi srečna, zdrava in vesela, da mamica in očka ne bosta preveč skrbela.
Lepo je jemati, lepo je dajati, a najlepše je biti mali deklici mati! Iskrene čestitke!
Da bi se dotaknila ptic in zvezd, plesala z vilami in klepetala z luno, da bi odraščala z ljubeznijo in ljudmi, ki te imajo radi. Dobrodošla na svet, (ime deklice)!
Danes se vama je hčerka rodila in vidva sta novo veselje dobila. Da priden otrok bi bila vajina vila, da bi vedno bila sreča ji mila.
(Ime mamice) naša zala, mami je postala, svojo (ime otroka) je dobila, ki tako se je je veselila. Ob dogodku tem posebnem smo veseli tudi mi, zato kličemo vsi skupaj: mnogo sreče za vse tri!
VERZI OB ROJSTVU FANTKA
Mamici v veselje, atiju v ponos pokukal si na svet brez zobkov in bos. Bodi vedno sonček mali, saj smo te komaj dočakali.
Iskrene čestitke ob rojstvu! Skupaj z vama se veselimo in vajinemu (ime) v življenju mnogo lepega želimo!
Nova zvezdica na nebu se je prižgala in vam fantka (ime) je poslala. Želimo vam veliko čudovitih skupnih trenutkov z malim sončkom in komaj čakamo, da ga spoznamo.
Minilo je mesecev devet, zdaj (ime novorojenčka) prišel je na svet, drobcen, nežen in smeje se, res izplačalo se je!
Trikrat hura za mamico in (ime novorojenčka)! Očku pa čestitke in vso srečo pri previjanju male ritke.
Prišel je – majhen in šibak in pravi, da je tvoj. Prišel je – nežen in smehljajoč in pravi, da te ima rad. Prišel je – živ in razigran in njegova pot pelje prek tebe v veliki svet.
Poljubi sinka malega. Nežno k sebi ga privij, njegov jok je kot pesem veselja in vedno naj bo sonček tvojega življenja.
Rodil se je sin korenjak, da bi kot oče bil pravi junak, da ljubil bi nežno kot mama, da srečo delil bi z vama.
Dolgih 9 mesecev sta ga čutila, se z njim pogovarjala in ga nestrpno čakala. Naj vama mali princ prinese še veliko čarobnih dni. (Dobra vila Maja)