DOSTAVA in PLAČILO

Pomembno obvestilo

Zaradi zaščite pred morebitnim vnosom novega koronavirusa SARS-CoV-2 so slovenske porodnišnice uvedle popolno prepoved vstopa na oddelke otročnic in novorojenčkov. S tem je do nadaljnjega onemogočena tudi dostava telegramov v porodnišnice.

Vaš telegram zato mamici dostavimo na katerikoli domači naslov v Sloveniji. Cena dostave znaša 3,50 EUR.

Podrobnosti in urnik dostave najdete pod zavihkom Novice.

Hvala za razumevanje.
Sonček telegrami


Dostava telegramov

Telegrame ob rojstvu dostavljamo v porodnišnico Ljubljana ali na domači naslov mamice. Vaša voščila in darila mamicam v porodnišnico dostavimo v stilsko dovršeni darilni embalaži, pri čemer spoštujemo specifičen red, ki velja v porodnišnici ter navodila porodnišničnega osebja v povezavi z mamicami in njihovimi novorojenčki.


Dostava v porodnišnico Ljubljana - isti dan - cena dostave: 6,80 €

Telegrame v porodnišnico Ljubljana dostavljamo od ponedeljka do petka.

Telegrami ob rojstvu oddani in plačani do 14. ure so mamicam dostavljeni še isti dan. Telegrami ob rojstvu oddani in plačani po 14. uri so mamicam dostavljeni naslednji delovni dan.

Izjema so vsa personalizirana darila, ki morajo biti za dostavo na isti dan naročena in plačana vsaj 1 uro pred navedenimi urami zgoraj (ali do določene ure, če je ta navedena v opisu izdelka).

Ob vikendih in praznikih se dostava v porodnišnico Ljubljana ne opravlja. Telegrami oddani ob vikendu ali na praznični dan so mamicam dostavljeni naslednji delovni dan v dopoldanskem času.

Morebitne spremembe urnika dostave v porodnišnico Ljubljana so vsakokrat objavljene pod zavihkom Novice.


Dostava na domači naslov mamice - cena dostave: 3,50 €

Telegrame na domači naslov mamice pripravljamo in odpremljamo od ponedeljka do petka. Ob vikendih in praznikih odprema ni možna. Dostavljamo jih s Pošto Slovenije. Telegrami so aranžirani in odpremljeni v paketnih škatlicah. Mamicam so dostavljeni predvidoma naslednji delovni dan, oz. najkasneje v roku treh delovnih dni (kot znaša rok za prenos poštnih pošiljk v notranjem prometu).

Naročila oddana in plačana do 14. ure so pripravljena in odpremljena še isti dan.


Morebitne spremembe urnika dostave sprotno objavljamo v zavihku Novice.

Način plačila

Znesek naročila poravnate z nakazilom na transakcijski račun podjetja na katerikoli spletni banki, banki ali Pošti Slovenije.

Nakazilo izvedete na osnovi podatkov za plačilo, ki jih prejmete na vaš elektronski naslov skupaj s povzetkom naročila. Povzetek oddanega naročila na vaš elektronski naslov prejmete takoj (ali v roku nekaj minut) po oddaji naročila. V kolikor ga v mapi "prejeto" ne najdete, preverite še ostale mape ("promocije", "vsiljena pošta").


Pred pripravo in odpremo telegrama vedno počakamo na vaše plačilo (izjema so proračunski uporabniki, ki svoje obveznosti poravnajo preko e-računa - v tem primeru so telegrami pripravljeni in odpremljeni takoj, oziroma skladno z urnikom poslovanja).

Za plačilo naročila se upošteva bančno knjiženje nakazila na naš račun. Upoštevamo vsa plačila, prispela do 14. ure.  Za personalizirana darila velja, da morajo biti plačana do ure, ki je navedena v opisu izdelka. Za hitrejšo obdelavo naročila nam lahko potrdilo o plačilu pošljete na email naslov: info@soncektelegrami.si.

Pošiljanje potrdila o plačilu priporočamo predvsem v primeru, ko plačilo izvajate po 12. uri, saj so bančna nakazila lahko poknjižena kasneje.


Račun prejmete na vaš e-naslov po odpremi telegrama. Prejmete ga vi, kot plačnik računa in ne prejemnik telegrama, če je to druga oseba.