DOSTAVA in PLAČILO

Pomembno obvestilo

Zaradi zaščite pred morebitnim vnosom novega koronavirusa SARS-CoV-2 so slovenske porodnišnice uvedle popolno prepoved vstopa na oddelke otročnic in novorojenčkov. S tem je do nadaljnjega onemogočena tudi dostava telegramov v porodnišnice.

Vaš telegram zato mamici dostavimo na katerikoli domači naslov v Sloveniji. Cena dostave znaša 3,00 EUR.

Podrobnosti in urnik dostave najdete pod zavihkom Novice.

Hvala za razumevanje.
Sonček telegrami


Dostava telegramov

Telegrame ob rojstvu dostavljamo v vse slovenske porodnišnice ali na domači naslov mamice. Vaša voščila in darila mamicam v porodnišnico dostavimo v stilsko dovršeni darilni embalaži, pri čemer spoštujemo specifičen red, ki velja v porodnišnici ter navodila porodnišničnega osebja v povezavi z mamicami in njihovimi novorojenčki.


Dostava v porodnišnico Ljubljana - isti dan - cena dostave: 6,70 €

Telegrame v porodnišnico Ljubljana dostavljamo od ponedeljka do sobote.

Telegrami ob rojstvu oddani in plačani do 14. ure (ob sobotah do 9. ure) so mamicam dostavljeni še isti dan. Telegrami ob rojstvu oddani in plačani po 14. uri (ob sobotah po 9. uri) so mamicam dostavljeni naslednji delovni dan.

Izjema so vsa personalizirana darila, ki morajo biti za dostavo na isti dan naročena vsaj 1 uro pred navedenimi urami zgoraj (ali do določene ure, če je ta navedena v opisu izdelka).

Ob nedeljah in praznikih se dostava v porodnišnico Ljubljana ne opravlja. Telegrami oddani v nedeljo ali na praznični dan so mamicam dostavljeni naslednji delovni dan v dopoldanskem času.

Morebitne spremembe urnika dostave v porodnišnico Ljubljana so vsakokrat objavljene pod zavihkom Novice.


Dostava v ostale slovenske porodnišnice - naslednji dan - cena dostave: 4,50 €

Telegrame v vse ostale slovenske porodnišnice dostavljamo od ponedeljka do petka. Ob vikendih in praznikih odprema in dostava v ostale porodnišnice ni možna.

Telegrame dostavljamo z dostavno službo in so mamicam vročeni z enodnevnim zamikom. Naročila oddana in plačana do 14. ure so pripravljena in odpremljena še isti dan. Telegrami so mamicam vročeni naslednji delovni dan (skladno z urnikom in načinom vročanja, ki velja v posamezni porodnišnici). Telegrami ob rojstvu oddani in plačani po 14. uri so pripravljeni in odpremljeni naslednji delovni dan.

Glede na enodnevni zamik dostave in glede na to, da mamice porodnišnico zapuščajo razmeroma hitro po rojstvu, priporočamo, da telegram v ostale slovenske porodnišnice naročite čimprej (če je le možno na dan poroda), sicer vam priporočamo, da izberete dostavo telegrama na domači naslov.


Dostava na domači naslov mamice - cena dostave: 3,00 €

Telegrame na domači naslov mamice pripravljamo in odpremljamo od ponedeljka do petka. Dostavljamo jih s Pošto Slovenije. Mamicam so dostavljeni predvidoma naslednji delovni dan, oz. najkasneje v roku treh delovnih dni (kot znaša rok za prenos poštnih pošiljk v notranjem prometu).

Naročila oddana in plačana do 14. ure so pripravljena in odpremljena še isti dan.


Morebitne spremembe urnika dostave sprotno objavljamo v zavihku Novice.

Način plačila

Znesek naročila telegrama poravnate z nakazilom na transakcijski račun podjetja na katerikoli spletni banki, banki ali Pošti Slovenije.

Nakazilo izvedete na osnovi podatkov za plačilo, ki jih prejmete na vaš elektronski naslov skupaj s povzetkom vašega naročila. Povzetek sprejetega naročila na vaš elektronski naslov prejmete takoj (ali v roku nekaj minut) po oddaji naročila.

Pred pripravo in odpremo telegrama vedno počakamo na vaše plačilo (izjema so proračunski uporabniki, ki svoje obveznosti poravnajo preko e-računa - v tem primeru so telegrami pripravljeni in odpremljeni še isti ali naslednji delovni dan, skladno z urnikom poslovanja).

Za plačilo naročila se upošteva bančno knjiženje nakazila na naš račun. Za hitrejšo obdelavo naročila nam lahko potrdilo o plačilu pošljete na email naslov: info@soncektelegrami.si.

Račun prejmete na vaš e-naslov po odpremi telegrama. Prejmete ga vi, kot plačnik računa in ne prejemnik telegrama, če je to druga oseba.