Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob vašem prvem obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali na katero drugo elektronsko napravo.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Gre za informacije o uporabniku, ki se shranijo v spletni brskalnik, ki dostopa do spletnega mesta, in so nato ob ponovnem obisku iste spletne strani uporabljene v različne namene.

Določeni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani, nekateri drugi pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo in enostavnejšo uporabo spletnih strani.
Nameni posameznih piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto, so podrobneje opisani v razpredelnicah.

Vsi piškotki, z izjemo nujnih, se naložijo v vaš spletni brskalnik le na podlagi vaše privolitve.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Spletna stran www.soncektelegrami.si uporablja izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom:

Nujni piškotki: Ti piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in ne zbirajo nobenih osebnih podatkov. Brez teh piškotkov določene storitve na spletni strani ne bi delovale pravilno, zato bodo vedno nameščeni.

Analitični piškotki: Omogočajo nam spremljanje prometa in analiziranje aktivnosti uporabnikov na spletni strani in s tem izboljšanje funkcionalnosti spletne strani za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Za analizo se uporablja orodje Google Analytics.

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani soncektelegrami.si

Ime piškotka Namen Trajanje Izdajatelj
wc_cart_hash_# Potreben za delovanje spletne strani Do zaprtja seje soncektelegrami.si
wc_fragments_# Potreben za delovanje spletne strani Do zaprtja seje soncektelegrami.si
wp_woocommerce_session_# Potreben za delovanje spletne strani 2 dni soncektelegrami.si
cmplz_ Preverjanje potrditve piškotkov 1 leto soncektelegrami.si
tk_ai Lastna analitika v adimin območju Do zaprtja seje soncektelegrami.si
_ga Statistika obiska spletne strani 1 leto Google Analyticsi
_ga_# Statistika obiska spletne strani 2 leti Google Analyticsi

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika.

Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Sledenje Google Analytics lahko onemogočite na naslednji povezavi.