verzi ob rojstvu
Majhne očke, drobni prstki, kakšen lasek sem ter tja, mamica me k sebi stiska, saj največji sonček sem sveta.
Kot biser sreče v trebuščku je spalo, zdaj končno prišlo je na svet to detece malo. Sreče in zdravja mu srčno želimo, z očkom in mamico se iskreno veselimo.
Jaz sem jaz odkar živim, čutim, mislim, jem in spim. Jaz imam svoje srce, mamo, očka in ime. Jaz ne bom nikoli ti. Vsakdo je to, kar se rodi. (Zvezdana Majhen)
Novorojenček. Čist kristal. Lesketajoč se in iskriv. Brušen kot še nihče pred teboj. Loviš svetlobo vseh lepih reči, jo spreminjaš v mavrico in odsevaš nazaj v svet. (Pam Brown)
Nežne ročice, prstkov deset, našobljene ustnice, jasen pogled – to za mamico in očka ves je svet. Iskrene čestitke!
Z današnjim dnem se je za vedno spremenilo vajino življenje. Vajin sonček vama je podaril piko na i. Postali ste družina. Iskrene čestitke! (Dobra vila Maja)
Ko za temnimi gorami sončece zaide, k tvoji beli postelji veverička pride, pa ti čisto na uho tiho zašepeče: Drago malo bitjece, mnogo, mnogo sreče. (Svetlana Makarovič)

Ustvarila sta najlepši čudež življenja. Ustvarita mu tudi čarobne pogoje, naučita ga, da se ceni, spoštuje in se ima rad. S tem sta ga naučila vse, kar potrebuje za popotnico skozi življenje.

Naj vama jok, pokakana ritka in noči brez spanca dobro de, sreča in veselje odtehtata vse. Iskrene čestitke ob rojstvu!
Bela štorklja je razprla krila, košaro upov, sanj pred vaju odložila in (ime novorojenčka) vanjo položila. Vsi se z vami veselimo, najlepše želje vam želimo!
Iskrene čestitke ob rojstvu! Nova starševska vloga vama je dana kot darilo vajini čudoviti ljubezni. Naj vama novo življenje prinese še več veselja, radosti in medsebojne ljubezni.
Le kateri občutek je bolj prijeten, kakor otrokova roka v tvoji? Tako majcena, mehka in topla, kakor mlada muca, ki se zvije v varno zavetje tvojega naročja. (Marjorie Holmes)
Čestitke ob najlepšem dogodku, ki ga pozna življenje! Naj detece bo zdravo, mirno, zadovoljno, srečno, nič jokavo. Pa da bi pogosto v družini se crkljali in ljubezni nitk mnogo medsebojnih stkali.
Gleda vaju par lepih oči, boža vaju par nežnih rok, veselita se, saj je rojstvo otroka ena najlepših stvari, ki jo v življenju človek doživi.
Danes je poseben dan! Dan, ko sta prejela najlepše darilo življenja. Dan prihoda vajinega novega družinskega člana, dan, ko sta postala mamica in očka. Nepozabni dan, katerega se bosta spominjala celo življenje.
Prišel je dan, ki sta ga dolgo čakala. Dan, ki vama bo za vedno spremenil življenje. Dan, ki je največje darilo vajinega življenja. Uživajta trenutke sreče, radosti in veselja.
Pravi starši, kar čudno se sliši, ne rastejo za vsakim vogalom, ne v vsaki hiši. Pravi starši so strašno redki primerki, podarjeni pravemu sinu ali pa hčerki. Pravi starši niso nikoli stari za trumbarumba in larifari, za kozaklamf ali za bibaleze in za take trumbarumbarske zveze. (Tone Pavček)
Nihče ne more vedeti, kaj pomeni življenje, kaj pomeni svet, kaj pomeni kar koli, dokler ne dobi otroka in ga vzljubi. Takrat se spremeni vse vesolje in nič ne bo nikoli več tako, kot je bilo. (Lafcadio Hearn)
Nekoč sta bila ljubimca, prijatelja, sopotnika… Zdaj sta vtkana v družino, neločljiva… Postala sta mama in oče, čestitamo obema!
Otročiček nam vrne svet, ki smo ga izgubili - svet čudes. Lepoto cveta. Lesket plamena. Metulja. List. Ptico. Ustvarjeno na novo. Čudovito. Vidimo jih skozi oči nedolžnosti. In... otroško veselje postane naše. (Pam Brown)
Za mamina ušesa najlepši je zvok, ko prvič po rojstvu zajoka otrok. Zares veselim se še jaz skupaj z vama, saj vem, da hčerki/sinu najboljša boš mama.
Rojstvo novorojenčka je podobno odvijanju paketa, ki vaju je mikal in zanimal celo leto, potem pa odkrijeta, da je njegova vsebina veliko bolj vznemirljiva, popolnejša in tako čudovita, da si tega v sanjah nista mogla predstavljati. Iskrene čestitke ob rojstvu vajinega malega zaklada.
Danes sta dobila najlepše darilo, ko na svet je privekalo detece milo. Naj obdaja ga zdravje in ljubezen, naj novo življenje bo kot pesem. Pesem, ki se rima na mama in sreča, ki se smeje le vama.
Ko se majhno dete rodi, življenje smisel dobi. Začenja se novo življenje. Iskrene čestitke ob rojstvu vajine/ga malega princa/princeske!
Naj zavetje bo toplo, ko spušča se mrak, naj cesta bo ravna in korak tvoj lahak. Naj te spremlja ljubezen na konec sveta in sreča te najde tam, kjer boš doma! Dobrodošel/la med nami, (ime novorojenčka)!

Noben poljub, ki ga daš otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v to, kar bo postal. (Pam Brown)

Stopite narahlo kakor v copatih naravnost pri glavnih vratih v ta lepi dan, kot bi šli v pesem. Svet naokrog je vabljiv in vonljiv, čudno resen in nemalo slovesen: nekdo se je pravkar rodil. In to je najlepša pesem. Stopite narahlo in pustite k nebesom odprta vrata. Naj skoznje lije botrinja bogata - novorojenčeva pesem. (Tone Pavček)

ČESTITKE OB ROJSTVU OTROKA

Nič ni slajšega na svetu kot vonj diha vajinega otroka, zadovoljnega gruljenja in nežnih poljubčkov. Čestitke za vajino srečno kepico.
Starševstvo ni nekaj, kar je rezervirano za tiste, ki so popolni. Starševstvo je nekaj, kar človeka približa popolnosti. Iskrene čestitke ob rojstvu! (Frank Pittman)
Otroci dišijo po smehu in sreči in čokoladi, a najbolj otroci dišijo po tem, kako iz srca znajo imeti te radi. (Nina Jelen)
Življenje je stkano iz pomladi in cvetja,  iz modrine neba in toplih poljan poletja. Življenje je stkano iz najbolj žive snovi, ki vsak dan umre in vsak dan se rodi. (Bina Štampe-Žmavc)
Življenje je kakor cesta, ki pelje v neznano. A na nepoznani poti se dogajajo čudeži. Eden od čudežev se je zgodil ravno danes, ko sta v svoje naročje prejela najdragocenejše darilo življenja. Na vaši novi poti vam želimo ogromno nasmejanih in čarobnih dni.
Vsi otroci na svet so rojeni za srečo in dober prid, vsak je podoben tebi in meni in vsak je sonce in vsak je svit. (Tone Pavček)
Čestitamo! Zdaj je čas za uživanje ob malih nogicah vajinega dojenčka in njegovem čudovitem vonju. Ne zamudita niti enega dragocenega trenutka z njim.
Čestitamo! Postala si mamica tej čudoviti punčki/temu čudovitemu fantku. Imejte zdravja na pretek in naj bo sreča neminljiva.
Otrok lahko odraslo osebo nauči tri stvari: kako biti srečen brez razloga, kako biti vedno radoveden in kako se neumorno boriti za tisto, kar si želite s celim svojim bitjem. (Paulo Coelho)
Čestitamo ob dnevu, ki pove, da nisi tisto kar imaš, ampak tisto kar daš. Življenje malemu zakladu si dala in srečna mamica postala. Srečo in zdravja lepotički/lepotcu želimo in se z vami iskreno veselimo.
Vzemita si čas, da resnično uživata v otroštvu vajinega otroka; navsezadnje, tako hitro odrastejo. Čestitke za vajino novo življenje.

Da dobra vila položila bi (ime otroka) vsa darila, da se ji/mu izpolnijo vse želje in reče nekega dne: Hvala za življenje! Iskrene čestitke ob rojstvu vajinega malega čudeža.

Naj vajina nova kepica prinese srečo v vajino življenje in zapolni vajina srca. S ponosom in ljubeznijo vzgajajta svoj mali čudež.
Življenje je lepo in čarobno. Čarobnost trenutka sta začutila tudi sama, saj je v vajino življenje vstopil novi družinski član, vajin/a (ime novorojenčka). Uživajte vsak skupni trenutek na tej novi čarobni poti.
En sam pogled je bil dovolj, da sta ta mali čudež vzljubila bolj kot vse na svetu. Bolj kot sebe. Naj vama ta ljubezen daje moč in pogum, da ga bosta v življenju vodila in vzgojila kot plemenitega in ljubečega človeka.

LEPE MISLI OB ROJSTVU

Za vsako uspešno žensko stojijo majhni ljudje, ki kričijo: ”Mama!”
Najmanjše nogice bodo pustile največje sledi v vajinih srcih. Iskrene čestitke!
Ljubezni staršev ne poznamo, dokler sami ne postanemo starši. (Henry Ward Beecher)
Najprej sta imela drug drugega. Potem sta dobila njo/njega. Zdaj imata vse!
Na svetu si, da sam si sonce. In da s sveta odganjaš sence. (Tone Pavček) Dobrodošel na svet, mali sonček!
Z vsakim novorojenim otrokom se svet začne na novo. (Charlote Gray)
Rojstvo je čudež, je pesem, je življenje. Iskrene čestitke!
Ljubezen? Kaj je to ljubezen? Ob pogledu na svoje malo bitjece sta prejela odgovor. Čestitke!
Za svet sta morda samo dva človeka. Vendar sta za enega človeka sedaj postala ves svet.
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje. (Tone Pavček)
Družina je tam, kjer se življenje začne in se ljubezen nikoli ne konča.

Sreče se ne da kupiti, sreča se rodi. Čestitke ob rojstvu!

Otrok je srce vsake družine. Z njim ponovno rastemo, se igramo, učimo, včasih tudi jezimo.

Danes se ni rodil samo nov otrok. Danes sta se rodila tudi dva nova starša. Iskrene čestitke!

Obstajajo deli srca, za katere človek niti ne ve, da jih ima, dokler ne začuti ljubezni do otroka. (Anne Lamott)

VERZI OB ROJSTVU PUNČKE

Prišla je prava lunca in rodila se je punca. Ker na puncah svet stoji, veseli smo je prav vsi!
Včeraj štorklja je razprla krila, saj je (ime mamice) hčerkico dobila. Naj bo (ime deklice) vedno srečna, zdrava in vesela, ko vaju z očkom bo objela.
Mamica zala in hčerkica mala, najhujše je mimo.. Vso srečo želimo pri oblačenju male ritke, očku pa iskrene čestitke!
Pogumna kot oče, nežna kot mama, naj nikdar ne joče in naj ne bo sama. Z ljubeznijo obdana, s soncem obsijana, naj bo zdrava in ljubeča, vajina mala sreča.
Rodila se je mala princeska, zdaj sreča je popolna. Naj bo kot mamica nežnega srca in kot očka podjetnega duha, da bo zdrava, razigrana in vesela vse dni, staršema pa čim manj skrbi in neprespanih noči.
Minilo je mesecev devet, zdaj prišla je na svet, drobna, nežna deklica, največja sreča vajina.
Dolgih 9 mesecev sta jo čutila, se z njo pogovarjala in jo nestrpno čakala. Naj vama mala princeska pričara veliko čarobnih dni. (Dobra vila Maja)
Rodila se je deklica zala, vidva starša sta postala, imejta jo rada vsak dan, saj čudoviti zaklad vama je poslan.
Kako topla je beseda mama, to čez leto zvedela boš sama, ko ti  deklica bo mila prvič jo izgovorila. A zdaj je mirna, nežna, zdrava, v naročju naj spokojno spava.
Vajina deklica je postala smisel vajinega življenja. Naj bo zdrava, nasmejana ter iskriva in naj vaju vsak dan navdaja s tolikšno mero ponosa, ljubezni in topline, kot jo čutita ta trenutek. Imejte se radi. Iskrene čestitke!
Lepo je jemati, lepo je dajati, a najlepše je biti mali deklici mati! Iskrene čestitke!
Da bi se dotaknila ptic in zvezd, plesala z vilami in klepetala z luno, da bi odraščala z ljubeznijo in ljudmi, ki te imajo radi. Dobrodošla na svet, (ime deklice)!
Danes se vama je hčerka rodila in vidva sta novo veselje dobila. Da priden otrok bi bila vajina vila, da bi vedno bila sreča ji mila.
(Ime mamice) naša zala, mami je postala, svojo (ime otroka) je dobila, ki tako se je je veselila. Ob dogodku tem posebnem smo veseli tudi mi, zato kličemo vsi skupaj: mnogo sreče za vse tri!
Mamica in očka nestrpno sta čakala, da rodila se je punčka mala. Na svet si prijokala in pozornost dočakala. Draga (ime), bodi srečna, zdrava in vesela, da mamica in očka ne bosta preveč skrbela.

ČESTITKE OB ROJSTVU FANTKA

Mamici v veselje, atiju v ponos pokukal si na svet brez zobkov in bos. Bodi vedno sonček mali, saj smo te komaj dočakali.
Iskrene čestitke ob rojstvu! Skupaj z vama se veselimo in vajinemu (ime) v življenju mnogo lepega želimo!
Nova zvezdica na nebu se je prižgala in vam fantka (ime) je poslala. Želimo vam veliko čudovitih skupnih trenutkov z malim sončkom in komaj čakamo, da ga spoznamo.
Pozdravljen, ki si prišel iz teme in iz gluhe noči vesoljstva, iz dalj neznanih, kjer stotisoči čakajo nestrpno na znak, da lahko pridejo in stopijo v luč. Pozdravljen, mali velikan, ki nič ne veš, kaj je življenje pa si življenje samo. (Tone Pavček)
Minilo je mesecev devet, zdaj (ime novorojenčka) prišel je na svet, drobcen, nežen in smeje se, res izplačalo se je!
Trikrat hura za mamico in (ime novorojenčka)! Očku pa čestitke in vso srečo pri previjanju male ritke.
Prišel je – majhen in šibak in pravi, da je tvoj. Prišel je – nežen in smehljajoč in pravi, da te ima rad. Prišel je – živ in razigran in njegova pot pelje prek tebe v veliki svet.
Čestitke ob rojstvu vajinega malega princa. Zaradi njega bo ljubezen močnejša, dnevi daljši, noči krajše, denarnica tanjša, dom srečnejši, obleke bolj umazane, preteklost pozabljena in prihodnost osmišljena.
Poljubi sinka malega. Nežno k sebi ga privij, njegov jok je kot pesem veselja in vedno naj bo sonček tvojega življenja.
Rodil se je sin korenjak, da bi kot oče bil pravi junak, da ljubil bi nežno kot mama, da srečo delil bi z vama.
Dolgih 9 mesecev sta ga čutila, se z njim pogovarjala in ga nestrpno čakala. Naj vama mali princ prinese še veliko čarobnih dni. (Dobra vila Maja)
Naj bo njegova pot vedno posuta s cvetjem, njegov svet poln igrivosti in prijateljstev, njegova duša polna miru in veselja, srce pa prepleteno z ljubeznijo in toplino. Da bo močan kot očka in ljubeč kot mama in vama bo vedno v ponos.